Cerco di seguire il ritmo delle stagioni della natura.

Scoprirete sempre qualcosa di nuovo a Ramusè a seconda del periodo dell'anno. Il mio cibo è molto importante per me e io uso solo i migliori prodotti locali freschi, coltivati nella mia azienda agricola o provenienti da aziende agricole locali con metodi tradizionali. Il cibo servito a Ramusè è elencato nel ristorante con l'origine ed il produttore. Sono in continua ricerca di piccoli fornitori locali che puntano sulla qualità.

La prima colazione viene servita dalle 8: 00-9: 30

Io servo frutta fresca, yogurt fatto in casa, cereali, miele, marmellata fatta in casa, salumi, formaggi, olio d'oliva, pane e dolci.

Due volte a settimana preparo uova strapazzate dalle mie galline Ancona

Tè, caffè e latte sono disponibili. succo di frutta è fornita di un coltivatore locale di frutta (3 euro a bicchiere).

Il pranzo è servito alle 13:00

Se volete pranzare quì a Ramuse fatemelo sapere per favore al momento della colazione

Il pranzo costa 10 euro, ed è una selezione di verdure o insalata dal mio giardino, formaggio , prosciutto e caffè. Faccio pizza a pranzo due volte a settimana.

La cena è servita alle ore 20.00

Se non rimanete per la cena vi prego di dirmelo la mattina.

La cena è di quattro portate: un piccolo antipasto, un primo piatto di pasta, un piatto principale, più verdure, seguito dal dolce.

Il prezzo è di 20 euro a persona (15 euro per i bambini) vini esclusi.

La cena è diversa ogni sera e il menu può essere trovato sulla lavagna ogni mattina.

I piatti sono preparati con gli ingredienti freschi di stagione del mio giardino e aziende agricole locali. Molti prodotti che uso fanno parte della biodiversità delle Marche e sono di altissima qualità.

Breakfast is served from 8:009:30

I serve a range offresh fruits, home made yoghurt, cereal, honey, home made jam, salami, cheese, olive oil, bread and cake. 

Twice a week I also make scrambled eggs from my own hens. Tea, coffee and milk are available.

Please let me know if you need an early breakfast

Lunch is served at 1:00PM

If you would like me to prepare lunch for you please let me know at breakfast time

Lunch is a mix appetizer and a first course,water and coffee included. Drinks are extra. Every day there will be a different selection of appetizer and also a different first course. Cost 15 Euros.

If you are going to the mountains or the beach for the day I can prepare a special picnic lunch, 20 Euros per person excluding wine, please let me know the evening before.

In your picnic basket: Spelt and chickpea with grilled vegetable, fresh eggs frittata, crostata (jam tart) and coffee. A tablecloth, napkins, plates, cutlery and glasses will be provided in the picnic basket. We do not use plastic plates, cups or cutlery.

Dinner is served at 8.00PM

If you are not staying for dinner please tell me in the morning. Dinner is four courses: a small antipasto, a first plate of pasta, a main course plus vegetables followed by desert.

The price is 25 Euros per person (15 Euros for children) excluding wine. Dinner is different every evening and the menu can be found on the blackboard every morning.

Dishes are prepared with the fresh seasonal ingredients from my garden and local farms. Many products I use are part of the biodiversity of Le Marche and are of the highest quality.

Black summer Truffle

Ramusè is in the center of the Le Marche truffle area

There is a short period in the summer when the truffle has an optimum flavor. During this period I use fresh truffles to create different dishes.

After much research I have found quick-freezing to be the best method to conserve the truffles unique flavour.

If you want buy truffles please ask and I will do my best to find you some quality truffles.

In October and November here at Ramusè I can find the white and black truffle. If you would like to be a part of this truffle experience please speak to me.